Нажмите "Enter" для перехода к содержанию

У Києві остаточно зникнуть Павлік Морозов і Бакинські комісари

Вовченко-1Київрада розпочне новий сезон активної діяльності з рішення про перейменування ще 12 столичних вулиць. Такий висновок можна зробити з результату, який має Інститут реформ та розвитку Києва у відповідь на свої ініціативи. Як розповів президент Інституту реформ та розвитку Києва Олександр Вовченко, «ми звернулися

до Київської міської державної адміністрації з пропозицією перейменувати понад десятка столичних вулиць. Ці вулиці названі на честь неіснуючих нині міст та радянських діячів, що не потрапили під декомунізацію». Олекскндр Вовченко наголосив, що йдеться про перейменування вулиць Краснодонської, Дніпропетровської, Дніпродзержинської, Красноводської, Алма-Атинської, Кустанайської, Олександра Сабурова, Петра Заломова та Подвойського, провулків Краснодонського, Красноводського, Кустанайського, а також шосе Дніпропетровське. «Це питання внесенне до порядку денного засідання Комісії з питань найменування», – зазначив Олександр Вовченко.

З огляду на те, що засідання відповідної комісії заплановане вже у вересні, можемо очікувати внесення проекту рішення до порядку денного перших плераних засідань Київради.

Нагадаємо, у рамках декомунізації у Києві залишається перейменувати 11 вулиць: вул. Профінтерну, вул. Шелеста Петра, вул. Бакинських Комісарів, вул. Лебедєва Миколи, проспект Героїв Сталінграда, вул. Павла Дибенка, вул. Павлика Морозова, вул. Кіквідзе, вул. Миколи Скрипника, бульвар Лепсе Івана, вул. Ванди Василевської.

 

Майя Воскресенська, ЗамПоліт

Ваш комментарий будет первым

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Translate »