Нажмите "Enter" для перехода к содержанию

«Швидка…» для ЗСУ — з моря

Збройні сили України найближчим часом можуть отримати допомогу від — моря. Чи можливо це, стане відомо 30 вересня 2023 року.

Заради того, аби українські бійці отримали броньовану «Швидку допомогу» та інші необхідні бронемашини, український громадянин Олексій Теряхін ризикне проплисти 25 км Середземним морем біля острова Сицилія. Таким чином пловаць-аматор хоче привернути увагу європейців до повномасштабної війни в Україні.

Заплив відбудеться у рамках змагань ULTRAOCEANMEN в італійському Палермо і триватиме близкьо 10 годин. Змагатимуться учасники зі всього світу.

Для Олексія заплив на таку ультравелику дистанцію не новий – у 2019 році він став першим українцем, який подолав Гібралтарську протоку між Іспанією та Марокко (за увесь час протокою проплило лише близько 2500 осіб!). У період підготовки до запливу Олексій також створив унікальний благодійний проєкт під назвою «Пливи до мети». Його мета – показати, що, незважаючи на відсутність спортивного минулого, можливе досягнення будь-яких цілей. Шестеро осіб віком 60+, жодним чином не пов’язані зі спортом, мали тренуватися під наставництвом Олексія, щоб здійснити аматорський заплив OCEANMEN на дистанції в 1.5 та 5 км влітку 2020 року на озері Орта в Італії.

Допомагати іншим – одне з його покликань. Олексій є засновником компанії “Арсенал Патріота”, яка займається виробництвом українських бронеплит. З початком війни у 2014 році їх було виготовлено вже майже 100 000 шт. Цьогоріч, разом з Міжнародною волонтерською організацією “Armoured Turtle” та ULTRAOCEANMEN, Олексій організовує збір коштів на британську броньовану гусеничну машину швидкої допомоги FV104 Samaritan для відомого спецпідрозділу. Ця техніка може швидко дістатися і виконати евакуацію до чотирьох поранених військових навіть під обстрілами, і таким чином, забезпечити евакуацію в межах “золотої години”, що рятує до 90% поранених. Вартість такого авто в новому стані – близько $100 тис. Фінальна мета благодійної кампанії – зібрати кошти на 6 таких швидких.

OCEANMEN продовжують підтримувати Україну та нашу ініціативу.В умовах, коли багато спортивних організацій повертають росіян до стартів, маю надію, що наш збір допоможе врятувати багато життів на фронті”, — прокоментував майбутній старт сам Олексій.

Підтримка благодійного збору коштів може значно підвищити шанси на успішну евакуацію й допомогти у збереженні здоров’я поранених захисників.

Будь ласка, долучайтесь до збору на броньовану швидку. Підтримайте безпеку світу!

Благодійний збір коштів на броньоване авто швидкої допомоги FV104 Samaritan для ЗСУ

Ціль: 4 000 000 ₴

Посилання на банку: https://send.monobank.ua/jar/567yXEYt9g

Номер картки банки: 5375 4112 0969 1505

Translate »